SinterGrip

SinterGrip

Kleinste klemdiepte zonder het van te voren indringen van een vertanding

Dankzij de SinterGrip-spaninzetstukken is het mogelijk om werkstukken veilig te klemmen met een klemming slechts 3,5 mm diep, zodat het werkstuk in één keer volledig kan worden bewerkt. Dit verlaagt de materiaalkosten, vooral waar de grondstofkosten een aanzienlijke invloed hebben op de stukprijs. SinterGrip optimaliseert ook de prestaties van de machine en gereedschappen: grotere snededieptes en hogere aanzetsnelheden betekenen grotere snijvolumes en kortere bewerkingstijden voor elk werkstuk.

Bovendien zijn de tot nu toe vereiste productiestappen, zoals het vooraf indringen van een vertanding in de werkstukken, niet meer noodzakelijk. Door deze kosten te elimineren, worden de investeringskosten verlaagd en wordt daardoor de winstgevendheid verhoogd.

Het driehoekige insert met piramidale tanden dringt door in het materiaal en zorgt voor een positieve pasvorm tussen de klem en het werkstuk. De krachten en trillingen die tijdens de bewerking ontstaan worden gelijkmatig verdeeld en opgenomen.

SinterGrip is verkrijgbaar in 3 verschillende versies voor verschillende materialen: staal, gehard staal (tot 54 HRC) / titanium en aluminium / kunststof. SinterGrip is compatibel met alle gangbare
beschikbare soorten machineklemmen en kleminrichtingen.

Laagste klemdiepte slechts 3,5 mm
Vooraf indrukken van vertanding niet nodig
Hoogste krachten en actieve trillingsabsorptie
Verhogen van de snijkrachten mogelijk in vergelijking met andere systemen