''“STAALMACH LEVERT VOOR ELK TYPE BEWERKINGSCENTRUM DE JUISTE PALLETS"

Machine pallets
Staalmach levert voor horizontale bewerkingscentra machinepallets in standaard afmetingen of in speciaal uitvoeringen. Ook voor draai/frees centra leveren wij klauwplaten met geïntegreerde machine opname.

Pallets met ingebouwde hydraulische toevoer
Voor het aansturen van hydraulische spanmallen is het aanvoeren van hydrauliek door de pallet een wens. Is de machine voorzien van hydraulische aanvoer dan kan Staalmach de pallet leveren met een koppeling naar de machinehydrauliek. Mocht de machinedruk niet toereikend zijn voor de te plaatsen spanmal dan kan Staalamach pallets leveren met een ingebouwde druk-vermeerderaar. Wel is hierbij belangrijk dat te allen tijde de retourleiding van de spanmal gekoppeld is met de hydrauliektank van de machine. De druk vermeerderaar kan geleverd worden met verschillende vermeerderingsratio.

Machine pallets FMS uitvoering
Bent u gebruiker van een FMS systeem of overweegt u dit te gaan aanschaffen dan kan Staalmach zeker wat voor u betekenen. Aanschaf van een FMS systeem vergt over het algemeen een grote investering. De totale investering wordt gevormd door het FMS systeem, de machines en de machinepallets. De machinepallets kunnen door Staalmach worden geleverd tegen concurrerende prijzen waardoor de totaalinvestering lager uitkomt. Door de goede kwaliteit en afwerking van onze pallets hebben vele klanten besloten de pallets bij Staalmach te bestellen. Zo hebben wij in de loop der jaren vele machinepallets geleverd voor verschillende machines.

Naast de standaard machinepallets kunnen wij ook pallets leveren met een afwijkend raster en/of met T-gleuven. Ook hebben wij eerder spanzuilen geleverd met geïntegreerde machinepallet. Dit geeft als voordeel dat het effectieve “Y”-bereik wordt vergroot doordat de voet van een op de pallet geplaatste spanzuil komt te vervallen. Elke pallet die door ons wordt afgeleverd wordt zorgvuldig gemeten op onze 3-D meetmachine.

Naast de pallets kunnen wij er voor zorgen dat het spannen op de spanzuilen hydraulisch gebeurt. Indien gewenst wordt het aankoppelen van hydrauliek in het laad- en losstation geautomatiseerd. Voor het controleren van de spandruk tijdens of voor aanvang van de bewerking hebben wij diverse systemen.